Warmtewisselaars

Warmtewisselaar

Gielissen BV heeft meer dan 40 jaar ervaring in warmtewisselaars en de toepassing van stoom in allerlei processen. Het leveringspakket omvat alle typen warmtewisselaars voor alle industriële toepassingen. Of het nu gaat om een efficiënte platenwarmtewisselaar of een buizenwarmtewisselaar die hoge drukken en hoge temperaturen aankan, Gielissen is uw partner. Van advies tot levering en van installatie tot service en onderhoud.


Platenwarmtewisselaars

Platenwarmtewisselaars worden in allerlei industriële en professionele toepassingen gebruikt. In de voedingsmiddelenindustrie worden ze vaak gebruikt als pasteur voor het pasteuriseren van vloeistoffen. Maar ook in de chemische industrie, de staalindustrie en de farmaceutische industrie worden platenwisselaars veelvuldig toegepast. De inzetbaarheid is breed, de toepassingen divers en bovenal zijn ze de meeste efficiënte en voordeligste oplossing voor warmteoverdracht.

Lees meer over de voordelen van platenwarmtewisselaars

 

Buizenwarmtewisselaars

Wanneer de procesdruk en de werktemperaturen hoog zijn dan is een buizenwarmtewisselaar de aangewezen oplossing. Ook zijn buizenwarmtewisselaars ideaal bij de warmteoverdracht van viskeuze vloeistoffen. De toepassingen zijn breed. Buizenwarmtewisselaars worden o.a. ingezet bij het verwarmen of koelen van stroperige vloeistoffen of vloeistoffen die vaste deeltjes bevatten. Je vindt ze ook vaak bij olieraffinaderijen en in de chemische industrie voor het koelen, verwarmen en condenseren van gassen.

Lees meer over Gielissen en de inzet van buizenwarmtewisselaar

   

Kosten warmtewisselaars

Gielissen BV adviseert altijd de meest efficiënte warmtewisselaar voor uw toepassing. Het kostenaspect staat bij ons hoog in het vaandel maar het gaat er natuurlijk wel om dat u de warmtewisselaar krijgt die precies aansluit bij uw behoefte. Platenwarmtewisselaars zijn zondermeer de voordeligste oplossing. Ze zijn efficiënter en kosten minder energie dan buizenwarmtewisselaars. Maar ze zijn niet in alle situaties de juiste oplossing. Als uw situatie een buizenwarmtewisselaar verlangd dan is het zaak om daarin de voordeligste oplossing te bieden. Laat Gielissen u adviseren. Dat doen we graag en goed, al meer dan 40 jaar.

Lees meer over de kosten van warmtewisselaars

  

Berekenen van warmtewisselaars

Hoe weet u nu welk type warmtewisselaar de beste en voordeligste oplossing is voor uw toepassing? Wat bepaalt welke warmtewisselaar het beste ingezet kan worden? Gielissen weet ALLES over warmtewisselaars en graag berekenen wij de beste keuze voor uw specifieke toepassing.

Lees meer over het berekenen van warmtewisselaars

  

Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier