Condenspot

De condenspot

De condenspot maakt een onlosmakelijk deel uit van de stoominstallatie. Condenspotten zorgen ervoor dat condens en andere gassen gescheiden worden van stoom. Het resultaat is droge stoom waardoor uw stoominstallatie een hoger rendement haalt. Daarnaast voorkomen condenspotten  schade door waterdruppels en waterslag aan uw stoominstallatie. Waterdruppels verlagen het rendement en kunnen appendages en randapparatuur stuk maken of sneller laten slijten.


Werking condenspot

Er zijn verschillende typen condenspotten op de markt die allemaal op hun eigen manier de stoom scheiden van het condensaat en de overige gassen. Zo zijn er mechanische condenspotten met of zonder vlotter die gebruik maken van de verschillende dichtheid tussen water en stoom. Ook zijn er thermodynamische condenspotten die eveneens gebruik maken van het verschil in dichtheid maar ook op druk werken. Een thermostatische condenspot werkt dan weer op basis van het verschil in temperatuur tussen water en stoom. Een vierde categorie betreft de Venturi condenspot waarbij de werking ook is gebaseerd op de verschillende dichtheden tussen water en stoom. Het grote verschil van een Venturi of Orifici Venturi condenspot met andere condenspotten is dat deze condenspot geen bewegende delen heeft. Venturi condenspotten zijn niet ideaal bij processen met verschillende drukken en belastingen.

Lees meer over de werking van condenspotten


Gestra condenspotten

Gielissen BV is officieel leverancier van Gestra, wereldmarktleider in de productie van condenspotten. Sinds 2002 maakt dit Duitse bedrijf onderdeel uit van het Amerikaanse Flowserve. Gielissen BV heeft alle gangbare condenspotten van Gestra op voorraad en kan dan ook snel oude of versleten condenspotten vervangen.

Lees meer over Gestra condenspotten


Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier voor een aanvraag condenspotmeting